Loading...

Юлий създава Наследството на Бен Франклин през 2016, след като прекарва едно лято в САЩ, вдъхновен от програма със същото име. Впоследствие завършва политика, философия и психология в Американския Университет в България през 2019. През 2021г. защитава магистърската си степен по политическа философия, а сега e докторант по философия в СУ “Св. Климент Охридски”.

Юлий е работил за Министерството на Българското Председателство на ЕС и в няколко международни компании – Student Recruitment Tours, What3Words, Nexo и FirstByt. Той е бил Секретар на Младежкия Съвет към Американското Посолство 4 мандата, a в момента е Президент на организацията. В момента той развива активно бизнес в България, като основният му фокус е внедряването на Биткойн технологията в ПФК Ботев Пловдив. 

Спортът е нещото, което Юлий определя като основополагащо за неговата личност. Занимавал се е с баскетбол 12 години, плуване близо 3 години, а последните години е посветил на фитнеса и баскетбола. Той е основател и играч в отбора Sofia Hills – SportVision в НАЛБ. 

„Ако всичко беше толкова просто, че да го разбираме, ние щяхме да сме толкова прости, че нямаше да ни пука.”